Beleef een adembenemend 360° uitzicht over Parijs vanaf de Montparnasse

Total
0
Shares
Montparnasse rooftop uitzicht

Parijs, de stad van licht en liefde, heeft zoveel te bieden dat het soms overweldigend kan zijn. Maar er is één plek die je absoluut niet mag missen als je de Franse hoofdstad bezoekt: de 210 meter hoge Tour Montparnasse. Het is een van de hoogste gebouwen in Parijs. Dit ongeëvenaarde uitkijkpunt biedt een spectaculair 360° panoramisch uitzicht over de stad, en geloof me, het is een ervaring die je nooit zult vergeten.

Wat is de Tour Montparnasse?

De Tour Montparnasse, ook bekend als de Montparnasse-toren, is een van de meest herkenbare gebouwen in Parijs, Frankrijk. Met een hoogte van 210 meter en 59 verdiepingen, is het een van de hoogste gebouwen in de stad en in heel Frankrijk. De toren biedt een spectaculair 360° uitzicht op Parijs, waardoor het een populaire toeristische attractie is.

Tour Montparnasse
Tour Montparnasse

Het gebouw werd voltooid in 1973 na een bouwperiode van ongeveer drie jaar. De constructie van de toren was onderdeel van een groter stadsvernieuwingsplan voor het Montparnasse-gebied. De toren werd ontworpen door de architecten Eugène Beaudouin, Urbain Cassan, en Louis Hoym de Marien. De Tour Montparnasse was in het begin onderwerp van controverse. Veel mensen waren tegen het idee van een dergelijk hoog gebouw in Parijs, dat bekend staat om zijn historische architectuur. Na de voltooiing van de toren werden er nieuwe regels ingevoerd die de bouw van dergelijke hoge gebouwen in het centrum van de stad beperken.

Het gebouw zelf bestaat uit kantoorruimte, een winkelcentrum op de begane grond, en twee verdiepingen die gewijd zijn aan een observatorium. De 56e verdieping is een overdekt observatiedek, terwijl de 59e verdieping een openluchtobservatorium is, dat bekend staat als de Terrasse Panoramique.

Vanuit het observatorium kun je bijna alle beroemde bezienswaardigheden van Parijs zien, waaronder de Eiffeltoren, de Sacré-Cœur, het Louvre, de Notre Dame, en de Champs-Élysées. Het observatorium is vooral populair bij zonsondergang, wanneer je de stad kunt zien oplichten tegen de schemerende hemel.

Montparnasse rooftop uitzicht
Uitzicht vanaf Montparnasse

De reis naar de top

Het avontuur naar de Terrasse Panoramique begint op de begane grond van de Tour Montparnasse, een gebouw dat op zichzelf al een fascinerend stukje moderne architectuur is. Bij binnenkomst word je begroet door een team van vriendelijke medewerkers die je zullen begeleiden naar de liften. Je zult misschien een beetje zenuwachtig zijn, vooral als je niet van hoogtes houdt, maar de opwinding van wat komen gaat, overwint meestal elke angst.

De liften in de Tour Montparnasse behoren tot de snelste in Europa, wat bijdraagt aan de spanning van de ervaring. In slechts 38 seconden brengen ze je naar de 56e verdieping van het gebouw. Tijdens deze snelle rit voel je de druk in je oren veranderen en kun je de stad onder je zien krimpen terwijl je hoger en hoger stijgt.

@tourmontparnasse Visiter Paris Montparnasse Top of the City ça donne ça 🔥 🎬by imzefyr #tourmonparnasse #montparnassetower #paris #parisbonplan #toureiffel #eiffeltower ♬ Blinding Lights – Loi

Op de 56e verdieping bevindt zich een overdekt observatiedek. Hier kun je even pauzeren en genieten van het uitzicht door de grote ramen. Er zijn ook diverse interactieve tentoonstellingen en informatieve borden die je meer vertellen over de geschiedenis van Parijs en de belangrijkste bezienswaardigheden die je kunt zien.

Maar de echte magie begint pas als je de laatste trap naar het openluchtobservatorium op het dak neemt. Terwijl je de trap oploopt, voel je de wind sterker worden en hoor je de geluiden van de stad onder je. Dit is het moment waarop je je realiseert hoe hoog je echt bent.

Bij het betreden van de Terrasse Panoramique wordt je begroet door een adembenemend 360° uitzicht over heel Parijs. De buitenlucht, het panoramische uitzicht, en de sensatie van het zo hoog boven de stad staan, zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

De stad strekt zich onder je uit, met alle beroemde monumenten en bezienswaardigheden duidelijk zichtbaar. Het is een ongelooflijk gevoel om de Eiffeltoren, de Sacré-Cœur, het Louvre, de Notre Dame, de Champs-Élysées en vele andere iconen van Parijs vanuit dit perspectief te zien.

Of je nu een foto wilt maken van de stad, wilt genieten van de zonsondergang, of gewoon wilt ontspannen en genieten van het uitzicht, de Terrasse Panoramique biedt een ongeëvenaarde ervaring. Het is een spannend en verrijkend avontuur, en een die je niet snel zult vergeten.

Praktische informatie

Adres
De Tour Montparnasse is gelegen op 33 Avenue du Maine, 75015 Parijs, Frankrijk. Het ligt dicht bij het treinstation Montparnasse-Bienvenüe, dat bediend wordt door verschillende metro- en buslijnen, wat het gemakkelijk bereikbaar maakt.

Openingstijden
De toren is het hele jaar door geopend. Van april tot september is de toren geopend van 9:30 tot 23:30 uur. Van oktober tot maart is de toren geopend van 9:30 tot 22:30 uur van zondag tot donderdag, en tot 23:00 uur op vrijdag, zaterdag en de avond voor feestdagen.

Tickets
Tickets kunnen zowel online als bij de ingang van de toren gekocht worden. De prijs voor een volwassene is ongeveer €18, terwijl kinderen en jongeren (4-11 jaar en 12-18 jaar) kunnen genieten van gereduceerde tarieven. Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang. Er zijn ook gezinstickets beschikbaar voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Faciliteiten
Er zijn toiletten en een souvenirwinkel op de 56e verdieping. Er is ook een café waar je een hapje of een drankje kunt nuttigen terwijl je geniet van het uitzicht.

Bezoek ook de wijk Montparnasse

Montparnasse is een historische wijk in Parijs, bekend om zijn bohemien verleden en beroemd als ontmoetingsplaats voor kunstenaars, schrijvers en intellectuelen in de 19e en 20e eeuw. De wijk is vernoemd naar de Griekse berg Parnassus, die in de mythologie de woonplaats was van de Muzen, de godinnen van de kunsten.

In de vroege 20e eeuw was Montparnasse het hart van de artistieke en intellectuele leven in Parijs. Talrijke kunstenaars, waaronder Pablo Picasso, Salvador Dalí, Man Ray, en vele anderen, hadden hun ateliers in Montparnasse en frequenteerden de lokale cafés en brasseries. Schrijvers zoals Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald, en Henry Miller vonden ook inspiratie in de levendige atmosfeer van deze wijk.

De wijk heeft een levendige kunstscene met diverse galerieën en musea, zoals de Fondation Cartier pour l’Art Contemporain, en is ook bekend om zijn bruisende nachtleven met vele restaurants, bars en clubs.

Montparnasse is een leuke wijk om te bezoeken in Parijs. Hier zijn enkele activiteiten en bezienswaardigheden die je niet mag missen bij een bezoek aan deze wijk:

Bezoek de Cimetière du Montparnasse
Deze begraafplaats is de laatste rustplaats van vele beroemde personen, waaronder schrijvers, kunstenaars en intellectuelen zoals Charles Baudelaire, Samuel Beckett, Simone de Beauvoir en Serge Gainsbourg.

Ontdek de kunstgalerijen en musea
Montparnasse heeft een rijke artistieke geschiedenis, en dat is te zien aan het aantal kunstgalerijen en musea in de wijk. Bezoek bijvoorbeeld de Fondation Cartier pour l’Art Contemporain, een vooraanstaand centrum voor hedendaagse kunst, of het Musée Bourdelle, dat gewijd is aan het werk van de beeldhouwer Antoine Bourdelle.

Wandel door de Jardin Atlantique
Dit mooie park, gelegen bovenop het Gare Montparnasse treinstation, is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. Het heeft prachtige planten, sportfaciliteiten en speelplaatsen voor kinderen.

Geniet van het eten en drinken
Montparnasse staat bekend om zijn vele restaurants, cafés en brasseries. Bezoek bijvoorbeeld La Coupole, een van de meest beroemde brasseries van Parijs, waar in het verleden vele beroemde kunstenaars en schrijvers kwamen. Probeer ook de crêpes in een van de vele Bretonse crêperies in de Rue du Montparnasse.

Bezoek de Montparnasse markt
Op de Boulevard Edgar Quinet, vlakbij de Tour Montparnasse, vind je de Montparnasse markt. Deze levendige markt is geopend op woensdag en zaterdag en biedt een breed scala aan verse producten, waaronder groenten, fruit, kaas, vlees en vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien is dit ook interessant